Așa se recepționează blocurile din Iași: un inspector ISC și un expert au fost arestați pentru corupție. Iată cine sunt aceștia

X Press
3 Min Read

Un funcționar din cadrul Inspectoratului de Stat în Construcții (ISC) Iași a fost arestat pentru că a cerut mită pentru un aviz de recepție a unui bloc din Ciurea. Șpaga a fost cerută prin intermediul altor două persoane, cercetate și ele pentru corupție.
Astfel, cele două persoane reținute de către Direcția Generală Anticorupție Iași sunt Ovidiu Tătărușanu, angajat la ISC Iași și Mihai Loghin, expert resposabil tehnic cu execuția. Tătărușanu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, în timp ce Loghin este cercetat sub control judiciar, el neavând voie să părăsească țara.

Blocul a fost construit de firma Pure Edil SRL în Hlincea.

“Suspectul, inspector în cadrul Inspectoratului de Stat în Construcții Iași a solicitat unui investitor imobiliar, denunțător în cauză, prin intermediul altui suspect (responsabil tehnic de execuție), să-i remită 6 sisteme de aer condiționat cu 6 module Wi-Fi, în schimbul semnării procesului verbal de recepție finală a investiției. La momentul când a pretins aceste bunuri, inspectorul ISC Iași a indicat inclusiv societatea comercială de la care denunțătorul urma să achiziționeze produsele respective, societate al cărei reprezentant este suspect pentru complicitate la luare de mită.

Pentru documentarea probatoriului, în cursul zilei de ieri, ofițerii DGA – SJA Iași, la delegarea și sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași, au pus în executare 4 mandate de percheziție domiciliară, din care 3 la locuințele suspecților și una la sediul societății comerciale.

Cu ocazia percheziției efectuată la inspectorul ISC Iași, au fost identificate și ridicate toate cele 6 sisteme de aer condiționat menționate, cu modulele Wi-Fi aferente, în valoare totală de 20.070 lei, primite cu titlu de mită anterior.

Totodată, au fost puse în executare 3 mandate de aducere la unitatea de parchet față de cele trei persoane, iar în urma audierii, a fost pusă în mișcare acțiunea penală, două dintre acestea fiind reținute pentru 24 de ore pentru continuarea cercetărilor în vederea stabilirii întregii activități infracționale”, au precizat reprezentanții DGA Iași. (Vlad MIREA)

Share This Article
Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *