Ea este tânăra din Iași ucisă de un urs, la Bușteni. Ursul a aruncat victima într-o prăpastie FOTO

X Press
3 Min Read

Maria Diana Cazacu plecase din Iași în urmă cu mulți ani, după ce locuise cu familia în satul Cârlig, comuna Popricani. Fata de 19 ani locuia cu mama ei în București, în timp ce tatăl lucra în Anglia. Ei erau despărțiți. De asemenea, tânăra finalizase liceul în urmă cu o lună.
Iubitul tinerei a fost cel care a sunat prima dată la 112, la ora 15.45, pentru a anunța că se află pe traseul Jepii Mici și că pe urmele lor se află un urs.
„Dispecerul de serviciu le-a dat câteva sfaturi utile, cum să se comporte în prezența ursului. Ei au urmat sfaturile, dar din păcate nu au scăpat de prezența animalului sălbatic”, a transmis Dan Banu, șeful Salvamont Prahova, conform Digi24.
Cam în același timp și fata a alertat serviciile de urgență. Însă, după câteva zeci de secunde, convorbirea s-a terminat subit, căci aceasta fusese prinsă deja de animalul sălbatic.
„Era îngrozită… vă dați seama, țipa: ‘Ursul se apropie din ce în ce mai amenințător!'”, a mai adăugat Dan Banu.
„Totul s-a derulat în direct, dispecerul 112 era în telefon și tânărul striga că sunt atacați de urs și că a luat fata. A fost ceva groaznic! Ne-a spus că ursul a prins-o pe fată de un picior și o trage după el și, la un moment dat, nu a mai văzut ce a făcut cu ea. Din potecă, ursul a târât-o și a aruncat-o la 120 de metri în firul văii”, a mai dezvăluit șeful Salvamont Prahova.
Salvatorii s-au deplasat la fața locului și au coborât 120 de metri în vale, însă era prea târziu. Fata murise, iar animalul sălbatic își păzea prada. Ba mai mult, conform lui Banu, ursul „a vrut să atace salvatorii montani” și „era foarte violent”.
„A fost un pericol real și pentru salvatorii montani. Ursul se afla la 10 metri de “pradă” și a vrut să atace salvatorii montani. Era foarte violent! Ursul a fost împușcat de cei responsabili și a putut fi recuperat corpul victimei”, a spus șeful Salvamont Prahova.

Share This Article
Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *