Sectorul ieșean al autostrăzii A7 -lotul 3 Mircești-Pașcani se află la doar 3,8 % stadiu de execuție

X Press
1 Min Read

Sectorul ieșean al autostrăzii A7 -lotul 3 Mircești-Pașcani se află la doar 3,8 % stadiu de execuție la 12 luni de la semnarea contractului. Și la peste 10 luni de la eliberarea Ordinului de Începere a Lucrărilor!
Cu un termen de 30 luni, adică finalizare în noiembrie 2025, constructorul trebuie să își intensifice semnificativ mobilizarea pe șantier pentru a respecta angajamentele.

“Este de departe unul dintre cele mai asteptate, dorite și necesar lot din autostrada A8 pe relația trans-regională Est-Vest alături de secțiunea montană. Din păcate, nu avem informații pozitive cu privire la stadiul tronsonului Ungheni-Iași-Tg. Neamț. Aici deja contorizăm în curând 22 luni de întârziere doar în etapa de Studiu de Fezabilitate. Acordul de Mediu se “îndepărtează” de calendarul optimist preconizat, decalând finalizarea proiectării către sfârșitul anului 2024. Din cauza ratării anului 2022, a întârzierilor din 2023 și a unei proceduri de mediu întârziată cu peste 9 luni de zile, mai devreme de trim II/III 2025 nu cred ca vom vedea activitate în teren de la Ungheni la Moțca”, preconizează Adrian Covăsneanu, activist în cadrul Moldova vrea Autostradă. (Vlad Mirea)

Share This Article
Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *