Finanțări AFM pentru piste de biciclete: 42 km vor fi amenajați în județul Iași!

X Press
2 Min Read

Administrația Fondului de Mediu (AFM) va finanța amenajarea a peste 42 km de pistă de biciclete în județul Iași, conform unei noi liste publicate de autoritatea centrală. Banii asigurați de AFM vor completa fondurile deja accesate de mai multe localități din județ pentru piste velo, în cadrul PNRR.

În cazul Iașului pe listă figurează șase proiecte cu o valoare totală de 35,9 milioane lei pentru 42,7 km de pistă. Cea mai mare sumă a fost atrasă de Asociația Zona Metropolitană Iași (ZMI) pentru o pistă de 17 km, pe ruta Bârnova – Dobrovăț (16,6 milioane lei) –una dintre cele mai mari sume aprobate pentru un proiect la nivel național.

Ce localități vor beneficia de finanțări AFM pentru piste de biciclete: 42 km în județul Iași

Celelalte finanțări au fost atrase de Miroslava (7,5 milioane lei – 8,4 km), Miroslovești (3,7 milioane lei – 4 km), Podu Iloaiei (2,8 milioane lei – 2,8 km), Ungheni (2,7 milioane lei – 5,3 km) și Ion Neculce (2,5 milioane lei – 5,1 km).

Suma accesată de autoritățile din județul Iași reprezintă circa 10% din totalul fondurilor aprobate la nivel național pentru finanțarea a 59 de proiecte velo.

În prezent, în sistemul național de achiziții publice, sunt lansate proceduri de licitație pentru amenajarea de piste și în alte localități din județ, respectiv: Movileni (un contract cu o valoare estimată de 2 milioane lei), Ciortești (1,7 milioane lei), Dumești (1,4 milioane lei), Balș (1,7 milioane lei), Brăești (1,1 milioane lei) și Lungani (1,3 milioane lei). Astfel de proiecte beneficiază de finanțare PNRR.

Share This Article
Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *