Geoană ar fi președintele României dacă ar avea loc alegeri mâine. SONDAJ

X Press
2 Min Read

Adjunctul secretarului general al NATO Mircea Geoană este în continuare prima opțiune la vot la alegerile prezidențiale, din postura de candidat independent, cu 26,5%, urmat de Marcel Ciolacu – 18,9% și Diana Şoşoacă – 14%, George Simion şi Nicolae Ciucă, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro. În varianta în care ar candida şi liderul Pro România, fostul premier Victor Ponta, procentele ar scădea în special pentru candidații PSD, Marcel Ciolacu şi AUR, George Simon.

Câți români ar merge să voteze la alegerile prezidențiale

Pe o scară de la 1 la 10, în care 1 înseamnă că „sigur nu” vor merge la vot la alegerile prezidenţiale şi 10 „sigur da” vor merge la vot, 9,8% dintre români au afirmat că sigur nu vor merge să voteze, în timp ce 64,4% au spus că vor vota sigur.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidenţiale, din cei 80,2% dintre români care au o opţiune de vot clară, 24,6% l-ar alege pe Mircea Geoană (candidat independent), 15,1% i-ar da votul lui Marcel Ciolacu (PSD), iar 14,8% ar pune ştampila de vot pe Diana Şoşoacă (din partea SOS România).

În clasament urmează Nicolae Ciucă (PNL), cu 10,8%, Victor Ponta (Pro România), cu 10,7% şi George Simion (AUR), cu 10,4%.

Clasamentul opţiunilor de vot este încheiat de Cătălin Drulă (din partea Alianţei Dreapta Unită), cu 4,7%, Dacian Cioloş (REPER), cu 4,1% şi Kelemen Hunor (UDMR), cu 3%. 1,7% dintre români ar alege un alt candidat.

Share This Article
Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *