Hoții și păgubiții din cazul seifului furat din Hârlău sunt două familii înstărite. Iată cine sunt acestea VIDEO

X Press
3 Min Read

Familia Catargiu, cea care este suspectată de furtul seifului plin cu bani și bijuterii, au firmă de pompe funebre. De cealaltă parte, familia Mocanu, cea jefuită, membrii acesteia sunt comercianți și au o casă impunătoare (FOTO). Copii celor două familii se cunoșteau și cel mai probabil de aici s-a aflat de seiful de 180 de kilograme plin cu bani.
Viceprimarul din Hârlău este în continuare mirat de cele întâmplate mai ales că știe foarte bine familia implicată în jaf, cei doi părinții Catargiu despre care spune că sunt înstăriți. Fiul celor doi soți Catargiu a transportat seiful acasă la părinți, unde l-au spart. Din acest motiv, politiștii au presupus că și ei au fost implicați. “Familia Catargiu, ei construiesc, sunt gropari, construiesc cavouri, cruci și au venituri bune. Sunt oameni liniști. Nu înțeleg pur și simplu. Probabil că i-a informat cineva ori s-au gândit că s-ar putea să aibă bani oamenii”, a spus Radu Sârbu, viceprimarul din Hârlău.


Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Hârlău au cerut ieri instanței de judecată arestarea a cinci persoane implicate în jaful seifului plin cu bani de la familia de comercianți Mocanu din Hârlău. Aceștia sunt interlopul Ionuț Ciprian Catargiu, Adrian Chihaia și Andreea Surdu cât si părintii primului, Maria Catargiu si Ioan Catargiu. Ciprian Catargiu și Andreea Surdu au fost reținuți ieri, fiind găsiți în Suceava. Judecătorii au dispus ca Adrian Chihaia și Andreea Surdu să fie plasați în arestul IPJ pentru 30 de zile iar părinții lui Catargiu, Maria și Ioan au fost plasați în arest la domiciliu. Jaful a avut loc în luna ianurie când aceștia au furat din casa familiei Mocanu un seif de 180 kilograme. “Din cercetări a rezultat că, la data de 12.01.2024, prin forțarea unui geam de la parter, ar fi pătruns în interiorul locuinței persoanei vătămate, din orașul Hârlău, de unde ar fi sustras un seif în care se afla o sumă importantă de bani, în lei și valută, precum și bijuterii. În continuarea cercetărilor, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Iași au pus în executare 11 mandate de percheziție domiciliară la persoanele bănuite de comiterea faptelor, în zilele de 20 ianuarie, respectiv 02 februarie a.c. În urma perchezițiilor efectuate au fost identificate următoarele: 209.000 lei, 49.460 euro, două autoturisme, două drone, 2 DVR-uri și 9 telefoane mobile, prejudiciul fiind recuperat în totalitate”, au precizat reprezentanții Poliţiei Iași. (Vlad MIRIA)

Share This Article
Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *