Iași, printre județele cu cele mai multe angajări de când a început anul. TOP național

X Press
2 Min Read

Firmele din România au scos la bătaie peste 20.000 de joburi pe o platformă de recrutare online, de la începutul lunii ianuarie 2024 și până în prezent.

Din numărul total de locuri de muncă disponibile, doar 8,9% au fost remote, potrivit platformei de recrutare online eJobs, care mai arată topul județelor și domeniilor în care firmele au făcut cele mai multe angajări la început de 2024.

Top județe și domenii în care firmele din România au făcut cele mai multe angajări la începutul lui 2024

Angajatorii din Capitală au avut cea mai mare nevoie de candidați la începutul acestui an și au scos în piață puțin peste 10.000 de joburi noi. Clujul este al doilea cel mai activ județ, din acest punct de vedere, cu 4.100 de locuri de muncă noi. Urmează Iași, Ilfov, Timiș, Craiova, Prahova și Brașov.

Județele de la celălalt capăt al clasamentului sunt Mureș, Argeș, Ialomița și Neamț.

„Pentru prima parte a clasamentului, este de așteptat ca în lunile următoare să apară fluctuații și să vedem creșteri ale unor județe în care anual este căutat un număr mare de angajați. Vorbim, spre exemplu, despre Timiș, Brașov sau Sibiu. Pentru că, dacă ne uităm la tot anul trecut, topul județelor în care s-au făcut cele mai multe angajări arăta astfel: București, Cluj, Iași, Timiș, Ilfov, Brașov, Constanța și Prahova” , adaugă Roxana Drăghici.
Mai mult informații, pe startupcafe

TAGGED: , ,
Share This Article
Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *