Iașul are aeroport nou dar călătorii se urcă în avioane pe scări. Nu are cine să manevreze aviobridge-urile FOTO

X Press
2 Min Read

Ieșenii care călătoresc pe cale aeriană mai au așteptat până să urce din aeroport direct în avion, ca în țările civilizate. În prezent, călătorii merg pe jos până la avion apoi urcă pe o scară mobilă FOTO.

Anul trecut în luna aprilie, reprezentanții Aeroportului Iași au anunțat în presa locală faptul că la noul terminal T4 au început lucrările la instalarea celor trei aviobridge-uri. Numai că acestea nu vor fi date în folosință pe 31 martie, data la care T4 va fi deschis publicului. De fapt, nu se știe data când aceste burdufuri vor fi date în folosință, nici măcar de reprezentanții aeroportului. “Pentru ca cele trei burdufuri ale noului terminal să poată deveni funcționale avem nevoie de suficient personal calificat. Pregătirea pentru această activitate presupune instruirea personalului și certificarea serviciilor de handling aferente la autoritatea Aeronautică Civilă Română. Odată îndeplinite aceste condiți, vom putea începe activitățile de operaționalizare la aviobridge-uri, obiectiv pe care dorim să-l realizăm cât mai repede posibil”, ne-a precizat Romeo Vatră.
De subliniat este și faptul că multe aeroporturi din vest au politică diferențiată în privința călătorilor. De exemplu, ieșenii care pleacă sau vin de la Viena sunt transportați cu autobuzul până la scara avionului și invers deși sunt numeroase terminale prevăzute cu aviobridgeuri.
T4 este construit de compania Strabag, iar valoarea contractului este de aproximativ 300 milioane lei.
„Pe platforma de la aeroport se delimitează, prin montarea unor garduri de siguranță, perimetrul unde vor începe în curând lucrările pentru realizarea aviobridge-urilor noului terminal. La etajul terminalului T4, în zona de Plecări Internaționale, vor fi amenajate şapte porţi de îmbarcare, trei fiind prevăzute cu aceste burdufuri ce facilitează transferul pasagerilor la aeronave”, spuneau în aprilie 2023, oficialii aerogării, într-o informare publică. (Vlad MIRIA)

Share This Article
Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *