Iașul îngropat în zăpadă a stârnit un val de indignare. Primarul Chirica răspunde filozofic GALERIE FOTO

X Press
3 Min Read

Autoritățile municipale întârzie curățarea zăpezii de pe trotuare și străzile din spatele blocurilor, spre disperarea pietonilor care și șoferilor care nu mai găsesc locuri de parcare. Și asta în condițiile în care pietonii sunt nevoiți să meargă prin grămezi mari de zăpadă și pe ghețuș.

Au trecut deja două zile de la ninsoarea care a paralizat Iașul iar orașul arată îngrozitor. Nici măcar arterele importante nu au fost curățate, ca să nu mai vorbim de trotuare unde pietonii riscă să își rupă picioarele prin zăpada înaltă. Mormane uriașe de zăpadă au fost fotografiate de către jurnaliștii ziarului X Press în cursul zilei de ieri. Aseară, echipele de la Salubris nu se vedeau nicăieri în oraș, ca să curățe asfaltul. Jurnaliștii au mers în centru Iașului și nici măcar pietonalul nu era curățat. Cartierele periferice ale Iașului au cel mai mult de suferit doarece nu se mai găsesc locuri de parcare, multe fiind înzăpezite.

Primarul Mihai Chirica a stârnit incă un val de indignare la o postare pe Facebook, după ce a oferit un răspuns cel puțin ciudat la numeroase critici privind starea orașului. “Depinde! Primarul nu este Dumnezeu! Este un om în slujba tuturor, și a celor care mă iubesc și a celorlalți! Profitați de iarnă, bucurați-vă de ea. Viața nu este doar politică, ură, interese și ironii. Viața este simplă, dacă încerci să o vezi așa cum este ea!
După ce ne maturizăm:intelectual, profesional, poate și politic, începem să ne stăpânim și să facem diferența între realitate și virtual. Viața este realitate, restul este o cursă cu tine poate cu visele tale, dar ea se satisface prin muncă, sacrificii, uneori prin compromisuri, care pot duce undeva, în lumea pe care vrei să o construiești şi prin propriile tale sacrificii. Cere și ți se va da, dăruiește și vei dobândi, a scris aseară Mihai Chirica.

Însă, cel mai mult au de suferit ieșenii care locuiesc în municipiul Iași dar înspre zonele limitrofe cum ar fi Rediu sau Bârnova. Cei care locuiesc către Rediu nu au trotuare iar zăpada adunată pe marginea străzii obligă pietonii să meragă chiar pe stradă. La fel și spre Bârnova: elevii merg pe stradă deoarece trotuarele sunt ocupate de grămezi de zăpadă.

Share This Article
Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *