Ieșenii cheamă pompierii pentru țurțurii de pe blocuri și case! Obligația este a asociațiilor de locatari si a proprietarilor

X Press
1 Min Read

Pompierii din Iași au fost solicitați să intervină în mai multe cazuri de îndepărtare a țurțurilor de gheață formați pe streșinile blocurilor. Cele mai multe apeluri de ajutori au fost formulate prin 112.

Cei care nu vor să curățe turțurii și cheamă pompierii pot fi amendați.

Comunicat ISU Iași

Conform articolului 12 din Ordonanța nr.21 din 30 ianuarie 2002 privind gospodărirea localităților urbane și rurale, cetățenii au responsabilitatea de a menține curățenia pe trotuare, străzi și drumuri, precum și de a îndepărta zăpada și gheața de pe trotuarele din fața locuințelor lor. Totodată, asociațiile de proprietari pot prelua unele dintre aceste obligații, conform prevederilor legale.

Este important de reținut că în orice situație de urgență, cetățenii sunt îndemnați să apeleze numărul unic de urgență “112”.

Personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al județului Iași va continua să se concentreze pe siguranța cetățenilor, cu accent pe prevenirea situațiilor de urgență și gestionarea eficientă a evenimentelor care pun în pericol viețile sau bunurile materiale ale comunității.

TAGGED: ,
Share This Article
Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *