Nedumerire. IKEA către ziarul X Press: “Nu avem planuri concrete pentru deschiderea unui magazin la Iași”

X Press
3 Min Read

Dar, probabil, o fi o strategie de marketing, ori chiar s-au răzgândit. Dar este puțin probabil. Însă după ce a cumpărat un teren de 5,2 hectare în complexul Era din Valea Lupului cu 4 milioane de euro, retailerul IKEA anunță că “nu are planuri concrete” și că este doar un “zvon” deschiderea unui magazin la Iași. Reprezentanții IKEA au trimis în această săptămână avertismente la mai multe redacții din Iași, printre care și al ziarului X Press, adică cele care au publicat știrea că IKEA va deschide un magazin în Iași prin care atrage atenția că nu au planuri concrete pentru deschiderea unui magazin.

Iată ce precizări au trimis cei de la IKEA. “În ceea ce privește subiectul despre zvonul legat de deschiderea unui magazin IKEA în Iași, vă trimitem mai jos poziția oficială a companiei. IKEA este prezentă în România de peste 17 ani, având misiunea de a crea o viață de zi cu zi mai bună pentru cât mai mulți oameni. Cu două magazine în București, un magazin în Timișoara și mai multe puncte de ridicare comenzi în toată țara, căutăm în mod constant modalități prin care să punem la dispoziția cât mai multor clienți români gama noastră de soluții de amenajare a locuinței. În acest sens, avem un punct de ridicare comenzi IKEA în Iași și explorăm în mod activ și alte opțiuni care să răspundă nevoilor pieței. Totodată, lucrăm pentru a ne asigura că dispunem de toate condițiile prealabile necesare consolidării prezenței noastre în Iași, iar acestea necesită timp și planificare adecvată. Momentan, însă, este prea devreme pentru a putea avansa alte detalii legate de acest subiect. De îndată ce vom avea informații mai concrete, vom fi mai mult decât bucuroși să le împărtășim cu publicul larg”, au scris cei de la IKEA.

Nedumeriți, jurnaliștii de la X Press au întrebat totuși, care sunt intențiile IKEA cu terenul de lângă Brico Depot, din complexul Era însă aceștia au evitat un răspuns tranșant. “IKEA explorează în mod activ opțiuni prin care să răspundă nevoilor pieței din Iași. Așa cum am menționat, în acest moment, este prea devreme pentru noi să confirmăm alte detalii legate de acest subiect, dar imediat ce avem informații concrete, revenim cu un răspuns”, au răspuns cei de la IKEA.

IKEA România a încheiat la mijlocul lunii iulie 2023, un ante-contract de vânzare cumpărare pentru 52.105 mp la un cost de 80 euro, ceea ce înseamnă o sumă totală de 4,2 milioane euro. Tranzacția ar urma să fie finalizată într-un termen de 3 ani. (Vlad MIREA)

CITIȚI ȘI

Vine IKEA la Iași. Se va deschide în Valea Lupului

Share This Article
Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *