O ieșeancă a ajuns la spital în stare gravă deoarece i-a fost jenă să sune la 112

X Press
2 Min Read

O femeie de 59 ani din Galata a ajuns cu un taxi la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași după ce i s-a făcut rău. Aceasta acuza dureri în piept însă a ales să meargă singură la unitatea medicală, în loc să cheme o salvare.

În curtea spitalului a făcut sincopa și fractura maleolara dreapta. Echipa de gardă din UPU a preluat-o rapid și a tratat-o și investigat-o. Din informațiile primite, aceasta are tromboembolism pulmonar masiv bilateral.

Este o afecțiune care poate duce la stop cardiorespirator. Acum e stabilă, conștientă și internată în terapie intensivă cardiologie unde va fi tratată mai multe zile.

„V-am relatat cazul pentru ca doamna nu a vrut să deranjeze ambulanța pentru o jenă în piept care ascundea o patologie foarte serioasă. Oamenii care într-adevăr ar trebui să sune la 112 se gândesc de 2 ori și uneori aleg să nu deranjeze. Pentru ei sunt echipajele de urgență din pre spital nu pentru cei care au afecțiuni vechi cunoscute, care trebuie să vină la spital cu programare și fără 112 sau pentru cei care sunt programați la internare de zi, sunt stabili și după ce își pregătesc bagajul se gândesc ca un taxi costă și ambulanța e gratis.” a transmis Diana Cimpoeșu, medic-șef SMURD Iași.

Share This Article
Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *