Pescobar, supranumit și regale homarilor din România era decis la sfârșitul anului trecut să deschidă un restaurant Taverna Racilor în Iași. Acesta avea ambiția de a deschide locația în zona zero a Iașului, adică în Palas.
Moldoveanul a venit la Iași și a negociat cu reprezentanții firmei Iulius Grup deschiderea restaurantului numai că cele două părți nu au ajuns la nicio înțelegere: Pescobar voia restaurantul în Palas, afaceristul Iulian Dascălu, în Palas Campus, de pe Sfântul Andrei. Cel puțin până în prezent, negocierile au bătut pasul pe loc.
Zilele trecute, reprezentanții Palas au precizat jurnaliștilor X Press faptul că Pescobar nu este chiriașul lor. ”Taverna Racilor” nu este chiriaş în niciunul dintre proiectele din Iaşi ale companiei IULIUS, astfel încât pentru informaţii referitoare la activitatea sau planurile de dezvoltare ale acestui operator de food&beverage, vă rugăm să vă adresaţi reprezentanţilor societăţii comerciale care administrează restaurantul”, ne-au comunicat reprezentanții Palas.
Iulian Dascălu, patronul Iulius, cel care administrează mall-ul din campusul Tudor și Palas – ansamblul situat în spatele Palatului Culturii îi propusese lui Pescobar deschiderea restaurantului pescăresc Taverna Racilor în noul ansamblu de pe strada Sfântul Andrei, denumit Palas Campus. La această locație, Dascălu ar atrage mai mulți clienți într-un loc nu prea frecventat, fiind o locație nouă.
Potrivit unor surse bine documentate din piața de profil, Pescobar ar fi insistat în fața lui Dascălu să îi fie atribuit un spațiu în Palas-ul de pe strada Sfântul Lazăr, deoarece ar avea mai mulți clienți. Însă Dascălu i-ar fi răspuns că îl vrea neapărat pe Sfântul Andrei.
Pescobar este ”porecla” unui afacerist din Moldova care a deschis mai multe restaurante în România cu specific pescăresc: fructe de mare, raci, homari, languste. Acesta are locații deschise în București, Timișoara și Cluj.
Pescobar dorește să deschisă restaurantul din Iași în condițiile în care afacerile sale se confruntă cu dificultăți. Unul dintre restaurantte i-a luat foc iar un altul fusese închis de către inspectorii Autorității Naționale Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor în urma unui control. Inspectorii ar fi găsit mai multe nereguli în bucătăria restaurantului din Herăstrău. (Vlad MIREA)
CITIȚI ȘI

Pescobar a pus pe jar patronii din Iași: le “fură” angajații. Restaurantul lui va fi în Palas Campus

Negocieri aprinse între Pescobar și Iulian Dascălu privitor la noul restaurant din Palas Iași FOTO