Profesoară de la Colegiul Sadoveanu Pașcani, reclamată că este prea severă cu elevii. ”Limbaj intimidant și jignitor”

X Press
2 Min Read

O profesoară de la Colegiul Național Mihail Sadoveanu din municipiul Pașcani, sancționată de conducerea școlii pentru comportament abuziv, a atacat în instanța decizia unității de învățământ.

Situația a pornit la sfârșitul anului trecut. Un părinte a făcut o plângere cu privire la comportamentul cadrului didactic, care preda fizică, față de elevi. Potrivit unui articol apărut în presă județeană, o elevă „a fost victima unui limbaj intimidant și jignitor din partea doamnei profesor la ora de fizică fără un motiv anume. (…) Eleva a fost lăsată să rezolve două probleme timp de o oră plus pauză. În tot acest timp, doamna profesor s-a așezat în banca elevei iar limbajul ei era total nepotrivit pentru un cadru didactic.”

La momentul respectiv, conducerea școlii a făcut o anchetă, iar cadrul didactic vizat a primit un avertisment scris.

Situația este cunoscută și de ISJ Iași.

„Din informațiile pe care le avem, un părinte a trimis un memoriu către I.S.J. Iași, dar și către unitatea școlară prin care a reclamat conduită nepotrivită a doamnei profesor în raport cu fiica sa. Conducerea școlii a declanșat proceduri de verificare a celor sesizate. I.S.J. Iași a trimis răspuns intermediar petentului, explicând că unitatea de învățământ, în calitate de angajator, are competențe în a cerceta eventuale abateri disciplinare ale personalului angajat și că va primi răspuns la cele sesizate după finalizarea verificărilor. În urmă verificărilor derulate în școală, s-a constatat că o parte dintre acuzații se confirmă și doamna a fost sancționată cu avertisment scris”, transmite ISJ Iași.

Contactată telefonic de reporterii BIT TV, ea a precizat că este vorba despre un linșaj mediatic și că nu vrea să comenteze mai mult pe acest subiect.

De precizat este faptul că profesoara face naveta din Iași și predă la Colegiul Sadoveanu de prin 2000.

De-a lungul timpului, elevii s-au mai plâns conducerii și părinților de severitatea acesteia, însă până în prezent avertismentul scris a fost prima și singură măsură luată în această situație.

Share This Article
Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *