Raport zdrobitor al criminaliștilor în cazul avocatului din Iaşi care și-ar fi aruncat iubita de la etaj. Tânăra a căzut pe asfalt doar în lenjerie intimă

X Press
4 Min Read

Apar noi detalii despre cazul avocatei moarte după ce a căzut de la etajul șase al unui bloc din Târgu Cucu, care a avut loc pe 18 iunie 2021. Ultimul raport de expertiză criminalistă arată că avocata Monica Cioată nu s-ar fi sinucis, cel puțin asta arată concluzia criminaliștilor. Avocatul Sebastian Felecanu este suspectat că şi-a ucis iubita însărcinată, după ce a aruncat-o de la etajul 6 al unui bloc. Recent, bărbatul a fost plasat în arest la domiciliu după ce a stat mai multe luni în arest preventiv.

Conform avocatului Adrian Cuculis, noul raport “vine şi distruge întreaga apărare a lui Felecanu. “Proba aceasta era ultima din şirul lung de probe ce îi erau în defavoarea inculpatului. Probabil că vorba din lumea criminalistică “morţii vorbesc”, este adevărată. Raportul s-a bazat pe efectuarea unui experiment judiciar şi a fost analizată la propriu la microscop”, susține avocatul familiei victimei.

Tânara avocată a fost scoasă pe geam

Potrivit concluziilor specialiştilor, “evenimentul petrecut în dimineaţa zilei de 19.06.2021, în jurul orelor 4.05, în imobilul din municipiul Iaşi, (….) soldat cu căderea de la înăţime a numitei Cioată Monica şi decesul acesteia, nu a avut un caracter suicidal, victima fiind scoasă, contrar voinţei sale, pe fereastra bucătăriei apartamentului în cauză cu picioarele înainte şi cu faţa în jos, către pervazul ferestrei. Urmele striate multiple, care atestă interacţiunea dinamică între partea frontală a victimei (corp şi obiecte de vestimentaţie) şi tencuiala exterioară a clădirii, indică faptul că victima s-a zbătut pentru a scăpa din situaţia în care a fost adusă fără voia ei, ceea ce exclude categoric ipoteza sinuciderii”, se arată în raportul prezentat presei de către Cuculis.

Totodată, experţii spun că “nu pot stabili dacă victima a fost aruncată mai apoi de la nivelul pervazului acelei ferestre, ori a fost scăpată în timp ce se afla ţinută în afara ferestrei, cu centrul de greutate al corpului său situat la circa 1 m sub nivelul pervazului”.

În noaptea fatală, Monica şi iubitul său tocmai se întorseseră de la o petrecere. Ajunşi în apartament, aceştia ar fi pornit un scandal mostru, în urma căruia tânăra a plonjat în gol de la etajul șase. Zgmotul provocat de cădere i-a alertat pe vecini, care când au văzut cadavrul în faţa blocului au sunat imediat la 112.

Bărbatul a coborât să vadă ce s-a întâmplat abia după ce la faţa locului ajunseseră medicii şi oamenii legii. Expertiza medico-legală avea să releve şi faptul că tânăra era însărcinată.

Ce spunea procurorii din Iași când au schimbat încadrarea:

“La data de 15.07.2022, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Felecanu Sebastian, avocat în Baroul Iaşi, pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat, prevăzută de art. 188 al.1 C.p. şi art. 189 al. 1 lit. g) C.p. rap. la art. 199 al.1 C.p. Inculpatului i-au fost aduse la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţia, în conformitate cu prevederile art.309 C.p.p.

Faţă de inculpat a fost luată măsură reţinerii pentru 24 de ore, iar dosarul a fost înaintat către Curtea de Apel Iaşi cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive. Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, au precizat reprezentanții Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași.

Share This Article
Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *