Razie a polițiștilor ieșeni în weekend: sancțiuni de aproape 200.000 lei

X Press
1 Min Read

În intervalul 16-18 februarie 2024, forțele de poliție rutieră din diverse structuri precum Serviciul Rutier, Biroul Drumuri Naționale și Europene, Biroul Rutier Iași, Biroul Rutier Pașcani, Compartimentul Rutier Târgu Frumos, Compartimentul Rutier Hârlău, împreună cu efectivele de ordine publică din Poliția Municipiului Iași, Poliția Municipiului Pașcani și Poliția Orașului Târgu Frumos, au desfășurat acțiuni coordonate pe drumurile din aria lor de responsabilitate.

Scopul acestor acțiuni a fost combaterea conducătorilor auto aflați sub influența alcoolului sau a altor substanțe psihoactive.

În cadrul acestor acțiuni au fost efectuate 675 de teste cu alcoolscopul, soldate cu aplicarea a 370 de sancțiuni contravenționale, din care: 3 pentru încălcarea regulilor de către pietoni, 139 pentru depășirea vitezei legale, 9 pentru conducerea sub influența alcoolului, 4 pentru nerespectarea regulilor de către bicicliști și utilizatori de trotinete, 2 pentru neacordarea priorității pietonilor/vehiculelor, iar 213 pentru alte abateri. Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 183.763 de lei.

În plus, au fost confiscate 48 de permise de conducere, dintre care 25 pentru depășirea vitezei legale, 10 pentru conducerea sub influența alcoolului, 2 pentru neacordarea priorității pietonilor/vehiculelor, și 11 pentru alte încălcări.

De asemenea, au fost retrase 24 de certificate de înmatriculare.

Share This Article
Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *