S-a dat drumul la validatoarele de plată e-ticketing în mijloacele de transport CTP. Cum funcționează și cum vă folosiți biletele/abonamentele

X Press
2 Min Read

Ieșenii pot folosi, începând de pe 16 ianuarie 2024, validatoarele de plată e-ticketing (cele de culoare portocalie) care se regăsesc în majoritatea mijloacelor de transport. Diferența este că NU SE ELIBEREAZĂ CHITANȚĂ și nu se mai face taxarea multiplă accidentală. În curând, toate mijloacele de transport vor fi dotate cu sistemele de plată e-ticketing.

Aceste validatoare simplifică procesul de plată a titlurilor de călătorie, afișând un meniu cu patru opțiuni:

• abonament 1 zi (preț 12 lei – valabil 24 h din momentul achiziției în Municipiul Iași)
• bilet 1 călătorie urbană 120 minute (preț 3,5 lei – valabil 120 de minute în Municipiul Iași)
• bilet 1 călătorie zona metropolitană (preț 6 lei – valabil 120 de minute pe zona metropolitană până la zona de debarcare din Municipiul Iași)
• bilet 1 călătorie zona metropolitană+urbană (preț 8 lei – valabil 180 de minute atât în zona metropolitană cât și în Municipiul Iași)

Pașii pentru a achiziționa titlurile de călătorie sunt următorii:

1. Accesați meniul de oferte comerciale;
2. Selectați titlul de călătorie dorit (unul dintre cele 4 sus menționate);
3. Apropiați cardul bancar sau telefonul mobil care are activat portofelul electronic;
4. Asteptați bifa verde prin care se confirmă că tranzacția s-a efectuat cu success.
Plata se face cu cardul și nu se eliberează chitanță fizică. Dovada plății se face prezentând cardul. Controlorii vor verifica pe dispozitivele mobile din dotare ultimele patru cifre ale cardului cu care s-a efectuat plata, fapt care va confirma validarea.

În momentul de față, submeniul „i” de informare, după apropierea cardului, afișează mesajul „deja validat” dacă a fost achiziționat un titlu de călătorie și este în timpul de valabilitate, sau „Nevalidat” dacă nu a fost achiziționat nici un titlu de călătorie cu acel card sau a expirat valabilitatea.

Mai jos aveți un ghid video demonstrativ cu pașii de urmat:

Share This Article
1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *