Terenurile ieșenilor peste care va trece A8, pregătite pentru expropriere. În unele zone nu se pot identifica proprietarii

X Press
1 Min Read

În următoarele două săptămâni, toate Primăriile localităților din județul Iași, situate în traseul viitoarei autostrăzi A8, vor finaliza rapoartele referitoare la statutul legal al terenurilor din zonă, în vederea actualizării registrelor pentru expropriere.

Procesul de expropriere a terenurilor pentru autostrada A8 va începe în curând, iar în acest scop, în zilele imediat următoare se va desfășura o ședință extraordinară a Consiliului Local în Rediu.

Irinel Bucur, președintele unui ONG, a declarat: “În jurul Iașului se întind câmpii dificile, cu un sol destul de instabil, bogat în argilă de Bahlui, cu proprietăți susceptibile de surpare în contact cu apa. Este crucial ca fundația să fie realizată cu maximă atenție pentru a preveni eventualele surpări ale autostrăzii. Deși terenul prezintă dificultăți, există trei proprietăți cu peste 70% din proprietari identificați. Totuși, în trei localități proprietarii nu sunt încă identificați, iar într-o altă localitate procentul acestora este de doar 10%.”

Share This Article
Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *