Vânzările de animale în târgul de weekend din Cârniceni/Țigănași, sub lupa polițiștilor. Ce abateri s-au constatat

X Press
2 Min Read

În ziua de 25 februarie a.c., în intervalul orar 07:00-13:00, poliţiştii Biroului pentru Protecția Animalelor împreună cu poliţişti din cadrul Secţiei nr. 3 Poliţie Rurală Popricani au desfăşurat activităţi specifice în piața agroalimentară din localitatea Cârniceni, comuna Țigănași.

Acțiunea a presupus verificarea modului de respectare a măsurilor prevăzute în materie de protecție a animalelor cu prilejul transporturilor, vânzării, înstrăinării în orice mod, cumpărării ori luării acestora în proprietate cu orice titlu.

De asemenea, s-a pus accentul pe informarea opiniei publice cu privire la obligațiile pe care le au deținătorii câinilor periculoși sau agresivi, în vederea asigurării condițiilor de viață și bunăstare ale acestora.

În cadrul acțiunii desfășurate au fost legitimate 38 de persoane, fiind aplicate 5 sancțiuni contravenționale, dintre care 3 la H.G. nr. 984/2005 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, iar 2 la Legea 205/2004 privind protecția animalelor.

Totodată, în cadrul activității desfășurate, un bărbat din comuna Trifești, a fost sancționat contravențional, conform H.G. nr. 984/2005 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, întrucât a fost depistat cu un animal din specia ecvină, neidentificat și fără documente prevăzute de legislația sanitară veterinară în vigoare.

Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de 1.920 de lei.

Share This Article
Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *