VIDEO Percheziții în Iași și Suceava într-un caz de furt de 4,5 milioane de euro din Franța

X Press
1 Min Read

Procurorii DIICOT au efectuat ieri 22 perchezitii domiciliare in Iasi, Suceava, Maramures, Tulcea si Brasov intr-un dosar de furt de aparatura stomatologica din Franta.


Cazul este instrumentat de secțiunea de cercetări din Nancy a Jandarmeriei Naționale Franceze si i-a vizat pe membrii unei grupari care au săvârșit 19 infracțiuni de furt, pe întreg teritoriul Franței, fiind sustrase peste 3.000 de bunuri din societăți care fabrică sau comercializează aparatură medicală stomatologică.

Prejudiciul total cauzat este de aproximativ 4.500.000 de euro. În urma activităților desfășurate au fost depistate opt persoane față de care autoritățile franceze au emis mandate de arestare europene. Față de cei opt membri ai grupului, procurorii parchetelor de pe lângă curțile de apel competente au dispus măsura reținerii.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate, au fost identificate și ridicate aparate și instrumente medicale stomatologice, despre care există bănuiala rezonabilă că fac parte din echipamentele sustrase de pe teritoriul Franței, suma de 16.500 euro, mai multe telefoane mobile, înscrisuri, cartușe cu glonț, precum și alte mijloace de probă.

Share This Article
Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *