VIDEO Plimbare virtuală prin Terminalul T4 al Aeroportului Iași. A fost deschis doar câteva ore pentru șefii administrației locale, liderii PNL și invitații lor

X Press
2 Min Read

Deși pe 23 ianuarie a fost inaugurat Terminalul T4 al Aeroportului Iași, acesta a fost deschis doar pentru șefii CJ Iași, liderii PNL și invitații lor, aproximativ 500 de persoane. După ce s-au făcut poze și s-au ținut discursuri, terminalul a fost iar Închis marelul public.

Oficial, s-a zis că porțile for fi deschise călătorilor de la 31 martie 2023, odată cu intrarea României în spațiul aerian Schengen.

Până atunci, puteți vedea mai jos în ce loc veți fi primit pentru a călători cu avionul

Terminalul T4 este al doilea ca mărime din țară după cel de la Otopeni, având o suprafață desfășurată de aproximativ 32.000 de metri pătrați.

Proiectul de construcție a celui de-al patrulea terminal al aeroportului, finanțat din fonduri europene, a însumat 90 de milioane de euro. O cotă de 15% din această sumă a fost asigurată din contribuția bugetului de stat.

Terminalul este o construcție nouă cu trei niveluri, prevăzut cu șapte porți de îmbarcare și 20 de birouri de check-in. Fluxurile sunt bidirecționale, iar îmbarcarea pasagerilor se va realiza și prin intermediul a trei aviobridgeuri.

Cu o capacitate de procesare de 950 de pasageri pe oră și o estimare anuală de 3,5 milioane de pasageri, noul terminal este pregătit să facă față cererii în creștere.

În plus, în cadrul proiectului de construcție a terminalului T4, a fost inclusă și o parcare nouă, dotată cu un sistem modern de gestionare și cu o capacitate de 600 de locuri.

Share This Article
Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *