Cine este noul șef al serviciului secret “Doi și un Sfert” din Iași

X Press
3 Min Read

Serviciul secret al MAI, aşa-numitul “Doi şi-un sfert”, este vechiul UM 0215 – serviciu de protecţie a cadrelor din Ministerul de Interne, şi a fost condus la Iaşi mulţi ani de către Cristi Poiană. Însă acesta a ieşit la pensie în urmă cu o săptămână, iar locul său a trebuit să fie oferit altcuiva, spune Ziarul de Iași.

Superiorii de la Bucureşti au decis zilele trecute ca noul şef al structurii de la Iaşi să fie Eugen Drăgan. Acesta era considerat a fi “mâna dreaptă” a lui Cristi Poiană. În schimb, Drăgan este mai tânăr decât fostul său superior, acesta având în prezent 47 de ani. De asemenea, Drăgan activează de mulţi ani în cadrul acestui serviciu, care la Iaşi numără 17 “spioni”.

Potrivit unor poliţişti care activează în sistem, Eugen Drăgan va rămâne în funcţie până la pensionare. Cristi Poiană, care s-a pensionat recent după mulţi ani petrecuţi în sistem, cel mai probabil va încasa o pensie destul de frumuşică, datorită sporurilor de care a avut parte în carieră. Acesta va băga lunar în buzunar aproximativ 9.000 de lei.

Un alt şef de poliţie care s-a pensionat zilele trecute este Cornel Ioniţă, fost şef la Departamentul Pirotehnic şi apoi la Serviciul de Acţiuni Speciale. De asemenea, o altă structură “văduvită” de oameni cu experienţă este Direcţia Generală Anticorupţie (DGA). Instituţia are sediul lângă fosta Billa de la Gară, la Secţia 2 Poliţie. De aici au plecat doi oameni cu experienţă, care au o mare importanţă în grila “subţire” de angajaţi ai structurii. De aici au plecat Cristi Nenu şi Gheorghe Chiriţă. Cei doi vor avea pensii mai mici decât Poiană de la “Doi şi un Sfert” , adică în jur de 7.000 de lei lunar. Aceştia au totuşi aceste pensii consistente deoarece au avut parte de sporuri speciale în timpul carierei.

Poliţiştii se aşteptau ca de la 1 ianuarie să intre în vigoare o lege ce nu le-ar mai fi permis pensionarea. Unii dintre poliţiştii pensionaţi din sistem ar mai fi dorit să lucreze, însă nu au avut încotro, spun ei.

Share This Article
Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *