Începe construcția nodului A7-A8 de la Pașcani. Au ajuns deja unele dintre utilajele lui Umbrărescu

X Press
1 Min Read

O parte din utialeje grupului de firme UMB, care vor realiza turbionul din proiectul A7 și lucrările aferente, Bacău – Pașcani – Siret, au ajuns în zona Pașcani. Pe terenul dintre municipiul nostru și Stolniceni-Prăjescu, pe partea stângă a drumului județean spre Europeană, au ajuns primele utilaje.

Nodul rutier va fi de tip turbion și va include 8 bretele, 12 pasaje și 5 podețe de mici dimensiuni. Nodul acoperă o zonă în suprafață totală de peste 220 de hectare. Bretelele vor avea o rază cuprinsă între 400 și 600 metri, cu viteza de proiectare de 80 km/h, potrivit newspascani.

Construirea nodului va duce la relocarea drumului județean (DJ208L) și se va întinde pe circa 2 km. Nodul rutier va fi un reper important în peisajul autostrăzilor din România și va asigura o traversare sigură și rapidă a zonei pe benzi de circulație cu o viteză considerabilă.

Menționăm faptul că în zona acestor obiective de infrastructură, Primăria Pașcani, împreună cu Consiliul Județean Iași, lucrează la realizarea unui parc industrial ce se va întinde pe o suprafață de 5,5 hectare de teren.

Share This Article
Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *