Jaf ca-n filme la Iași. Au oprit camera video cu 2 zile înainte să fure, în plină zi, seiful de 200 kg în care era o avere

X Press
3 Min Read

Polițiștii din Iași caută mai mulți indivizi care au furat din locuința unui om de afaceri un seif cu 30.000 de euro și mai multe bijuterii din aur.

Furtul pare să fi fost atent pus la cale – cu doar câteva zile înainte de atac, o cameră de supraveghere din zonă a fost distrusă de persoane necunoscute.

Nici anchetatorii, nici păgubiții nu exclud ca hoții să fi primit un pont de la persoane din anturajul victimelor.

Victimele jafului sunt proprietarii unui magazin din orașul Hârlău – Iași și ai unui aprozar. Seiful care le-a fost furat cântărea peste 200 de kilograme.

Autorii jafului au intrat cu duba în curte după ce au deschis poarta, care era închisă doar cu zăvorul. Apoi au forțat un geam de la parter, ca să ajung[ în camera în care se afla seiful.

Doi câini mari de pază erau în curtea locuinței victimelor în momentul jafului, dar hoții nu s-au speriat de ei. Unuia i-au dat drumul pe stradă, iar pe al doilea l-ar fi adormit. În seiful furat erau 30.000 de euro, o sumă în lei și mai multe bijuterii din aur.

Proprietarul a spus la poliție că era în oraș când atacatorii au intrat la el în casă, iar soția, educatoare, era la serviciu. Cel care a descoperit furtul seifului a fost fiul familiei.

„Cu siguranță am fost urmăriți”

Delia Mocanu, păgubită: „Ne-am confruntat cu o situație foarte gravă, copilul a sosit de la școală mai devreme și a ajuns acasă și a văzut ușa forțată la întrare, m-a sunat, mi-a spus, inițial nu am crezut”.

Oamenii din zonă sunt convinși ca autorii au acționat la pont.

Femeie: „Cineva cunoscut, nu cineva de departe. Ziua în amiaza mare nu putea unul necunoscut să știe tot, a fost aranjat de mai demult.”

În căutarea autorilor, politiștii verifică imaginile camerelor de supraveghere din zonă. Una dintre acestea, de la un restarant, a fost furată înainte de atac.

Bărbat: ”Mi s-a rupt camera și a dispărut, cu 2-3 zile în urmă a devenit inactivă”.

Delia Mocanu, păgubită: „Cu sigurantă am fost urmăriți, băiatul mare e plecat din țară, cel mic la școală, eu la serviciu, soțul plecat. Nu se poate așa ceva”.

În casa familiei păgubite, camerele de supraveghere nu funcționau de mai mult timp.

Sursa: Pro TV

TAGGED: , ,
Share This Article
Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *