Scandal la Colegiul Național: copilul a luat nota 1 la Muzică, părinții magistrați dau instituția în judecată

X Press
2 Min Read

La începutul acestui an, Claudia Monica și Marius Cătălin Palaghia, în calitate de părinți ai minorului A.T., au inițiat o acțiune în justiție la Tribunalul Bacău împotriva Colegiului Național din Iași, unde fiul lor este elev în clasa a VI-a. Ei au solicitat anularea evaluării efectuate la data de 16 octombrie 2023 în cadrul disciplinei de Educație Muzicală, unde copilul lor a fost notat cu nota 1 în urma unui test scris.

Conform publicației reporteris.ro, părinții au luat inițiativa de a mediat situația cu conducerea școlii, însă eforturile lor s-au dovedit zadarnice atunci când alți doi profesori de Muzică au confirmat corectitudinea notei acordate. Neacceptându-le această decizie, cei doi au continuat, reclamând cazul la Inspectoratul Școlar.

Claudia Monica și Marius Cătălin Palaghia, fost prim-procuror și actual procuror militar, respectiv judecător la Tribunalul Iași, au decis să intenteze un proces împotriva Colegiului Național din Iași, argumentând că nota 1 acordată fiului lor nu este justificată decât în caz de fraudă, ceea ce ei neagă vehement.

Situația a escalat rapid, iar dosarul a fost strămutat către o altă instanță din țară, pentru a se asigura o judecată imparțială. În ciuda aparențelor, acest conflict legal intens reprezintă o luptă acerbă pentru drepturile și interesele fiului lor, chiar și la nivel național.

Colegiul Național a respins cererea de chemare în judecată, menținând nota 1 acordată elevului la Educație Muzicală. Completul de judecată din Bacău a declinat competența către Tribunalul Iași, iar magistratul desemnat s-a abținut din cauza legăturii cu tatăl copilului. Părinții au cerut strămutarea cazului la o altă instanță din țară, cu o decizie așteptată pe 8 aprilie.

Share This Article
Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *